به گزارش خبرگزاری حوزه، فرجالله سلحشور، امروز در همایش قرآن و رسانه که در سالن شهید آوینی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم برگزار شد، گفت: در این سالها خداوند دست مرا گرفته و در همه کارها کمک رسان من بوده است و هیچ چیزی از خود نداشته و ندارم؛ اگر کاری انجام شده، ثمرات نیکوی تلفیق هنر و مذهب است.
کارگردان سریال یوسف پیامبر(ع) یادآور شد: ریشه فیلمسازی و داستانسازی به دوره ای بر می گردد که یهویان برای بدنام کردن و به انحراف کشیدن قصص قرآنی در سراسر عالم پراکنده شدند؛ این افراد سعی می کردند به اشکال مختلف به تخریب اسلام بپردازند.
وی افزود: استمرار این روند موجب شد تا با اختراع سینما به این سمت گرایش پیدا کنند و به همین جهت با احاطه بر هالیوود این صنعت و جریان تاثیرگذار را به سیطره خود در آورند.
سلحشور ادامه داد: گرفتن مذهب از مردم، عصمت از انبیا و فرهنگ از ملتها از جمله برنامه های اصلی آنان بود و در همین جهت نیز لطمات فراوانی به فرهنگ دینی و اسلامی وارد کردند.
وی اضافه کرد: آنها اسلام را مهمترین خطر میدانسته و می دانند و به همین جهت برای سینما، قواعدی تعریف کردند که دروغ به عنوان اصلیترین بخش یک داستان به خورد علاقهمندان به هنر داده شد.
سلحشور خاطرنشان کرد: حاکمیت نظرات شخصی در فیلمها و از بین بردن باورهای اصیل در فیلمسازی و داستان نویسی، به عنوان یک اصل از سوی آنان مطرح شد؛ مادیگرایی نیز به عنوان یکی از شاخصه های این صنعت هدف از ساخت فیلم را جایزه، شهرت، گیشه و... قرار داد.
وی با اشاره به این که آنها به ما میگویند سینما و قصه برای سرگرمی است، ولی خود به دنبال مقاصد سیاسی و اعتقادی هستند، خاطرنشان کرد: جذابیت نیز از دیگر مولفه هایی است که در سینمای مورد نظر غربی به عنوان یک اصل مطرح می باشد.
سلحشور با بیان این مطلب که عنصر جذابیت در قرآن رعایت شده است، عنوان کرد: این جذابیت ها باید در قصه ها و فیلم نامه های دینی با اصل تطبیق داده شود؛ خداوند هدف از قصص قرآنی را عبرت آموزی و هدایت انسان ها بیان کرده، نه یک بازی و سرگرمی و درام کلاسیک.
این کارگردان سینما و تلویزیون ابراز داشت: البته عنصر خیال نیز در اینجا نادیده گرفته نشده است، ولی خیالی که وهم نبوده و به دنبال هدفی اصیل و الهی باشد.
سلحشور با بیان این مطلب که از ابتدای انقلاب تا کنون مجموعههای بسیاری از جمله حوزه هنری، ارشاد، بنیاد شهید، موسسات مختلف سعی کردند با جمع کردن افراد دغدغهمند در حوزه دین و هنر این عرصه را آباد کنند، ولی نتوانستند، یادآورد شد: کارهای آنان اگر خوب هم بوده به شکل یک جرقه کوچک بوده که بعد از آن دوباره به خاموشی گراییده است.
کارگردان فیلم حضرت موسی (ع) با اشاره به نابود شدن بسیاری از افراد در دام هنر غربی سینما، یادآورشد: در این سالها نیز مدیران مختلفی هدایت مجموعههای فرهنگی و هنری را به عهده گرفتند، ولی در کشور ما اتفاق و تحولی به وجود نیامد.
وی افزود: مشکل این نبود که این افراد، انسانهای خوبی نبودند، مشکل اصلی در اینجا بود که ما از اصول فاصله گرفتیم؛ اصولی که خداوند آن را در قرآن بیان کرده باید در زندگی هنری همه ما سیطره داشته باشد؛ زیرا خداوند درباره قصص قرآنی آن را هم واقعیت و غیر از دروغ و هم عبرت آموز عنوان میکند.